-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8874 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

مرجع حكم رجم كدام است؟ چند نمونه از اجراي اين حكم رابا ذكر منابع بيان فرماييد.



مجتهدان معمولاً براي ثبوت احكام الهي از منابعي مانند آيات، روايات ، عقل و اجماع بهره مي گيرند، و در برخي از احكام از همة اين منابع بهره نمي گيرند.



يكي از احكام الهي حد رجم است كه معمولا مجتهدان براي اثبات آن از روايات بهره گرفته اند. البته برخي از دانشمندان اهل سنت عقيده دارند كه در قرآن نيز آيه اي در خصوص رجم وجود داشته كه نسخ يا حذف شده است، ولي علماي شيعي عقيده دارند كه مدرك حد رجم روايات بوده و آيه در قرآن نسخ شده يا در قرآن تحريف صورت نگرفته است.



فقيهان شيعه در حد رجم اتفاق نظر دارند، گرچه در شرايط و نحوة اجراي آن اختلاف دارند. امام راحل در بيان اقسام مي نويسد: الثانيـ الرجم فقط فيجب علي المحصن إذا زني ببالغهْْ عاقلهْْ و علي المحصنهْْ إذا زنت ببالغ عاقل إن كانا شابين، و في قول معروف يجمع في الشاب و الشابهْْ بين الجلد و الرجم، والأقرب الرجم فقط.[46]



از فتواي امام دو مطلب قابل استفاده است:



يكم: اصل ثبوت رجم .



دوم: رجم براي افراد خاصي و با شرايط خاص.



مجتهدان براي اثبات حد رجم به روايات متعددي استدلال نموده اند كه به حد تواتر رسيده است.[47] امامصادق(ع) فرمود: هرگاه مرد همسر دار، زنا كند، رجم مي شود و تازيانه بر او زده نمي شود.



امام باقر(ع) فرمود: هرگاه مرد همسر دار و زن شوهر دار زنا كنند، هم صد تازيانه بر آنان زده مي شود و هم رجم مي شوند.[48]



از روايات استفاده مي شود رجم قطعي بوده و در جمع بين رجم و تازيانه اختلاف دارند، زيرا برخي از روايات تنها رجم را مطرح كرده اند و برخي هم رجم را مطرح نموده و هم بر رجم اشاره نموده اند.



سيره معصومان (ع) نشان مي دهد آنان رجم را اجرا مي كردند.[49] ابن عباس از امام صادق(ع) نقل مي كند: رجم رسول الله و لم يجلدو ذكروا أنّ عليّا (ع) رجم با الكوفه ... .[50] اصبغ بن نباته نقل مي كند كه علي(ع) پنج نفر را رجم نمود.[51]



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.